ZorgSaam, Thuis met Vrijwilligers

Openinngstijden en spreekuren

Openingstijden:
ma t/m do 09.00u - 12.00u
Raadhuisplein 16, te Drunen.
Tel: 0416373670
Mail: infoheusden@contourdetwern.nl
Wilt u een consulent spreken? Kom dan naar het spreekuur van de wijkwinkel of maak een afspraak.
 
Wijkwinkel
Voor openingstijden wijkwinkel klik hier

Samen zoeken naar een passende oplossing

Zelf de regie over het leven houden, is wat ieder mens wil. U waarschijnlijk ook. Wat u zelf kunt, wilt u zo lang mogelijk zelf blijven doen. Maar er kan zich een situatie voordoen waarin een steuntje in de rug erg fijn is. Dan kan ZorgSaam Heusden u helpen.

Consulenten van ZorgSaam ondersteunen u als het thuis om wat voor reden dan ook niet meer alleen gaat. Samen met u zoeken zij naar een passende oplossing. Soms met behulp van uw naasten of soms met de hulp van een vrijwilliger.

Onze vrijwilligers zijn actief bij de volgende diensten:

Maatjes
Behoefte aan een helpende hand of zo af en toe een luisterend oor? De zorgvrijwilliger is er voor u. Ook voor de mantelzorger die de zorg even los wil laten om de zinnen te verzetten.
Voor meer informatie klik hier.

Thuisadministratie / belastingadvies
De stapel rekeningen en formulieren groeit en groeit. U komt er niet meer doorheen. Dan kunt u de hulp inroepen van een vrijwilliger die samen met u uw administratie op orde brengt.
Ook de belastingaangifte is een jaarlijks terugkerende stressfactor. Via het steunpunt staan deskundige, vrijwillige belastingadviseurs klaar om u hierbij te helpen.
Voor meer informatie klik hier.

Begeleiding door een Vrijwillige netwerkcoach
Bent u door omstandigheden in een sociaal isolement terechtgekomen of kent u iemand bij wie dit het geval is? Een netwerkcoach helpt U om weer echt mee te gaan doen in de maatschappij.
Voor meer informatie klik hier.

Bovenstaande diensten zijn gratis.

Tegen een vergoeding kunt u ook gebruik maken van de:

Hulp bij boodschappen
Hebt u door een lichamelijke en/of psychische beperking moeite met boodschappen doen? En is er in uw omgeving niemand die u daarbij kan helpen? Dan bieden de boodschappenvrijwilligers een helpende hand. Voor meer informatie klik hier.

Hulp bij kleine klusjes in huis en tuin
Moet er een lamp worden vervangen, de heg gesnoeid of het gras gemaaid? De mensen van de klussendienst doen kleine klusjes voor kwetsbare (oudere) inwoners van de gemeente Heusden.
Voor meer informatie klik hier.

Vervoer door vrijwilligers
Soms is reizen met het openbaar vervoer of een andere vervoersvoorziening lastig. Bijvoorbeeld als u om gezondheidsredenen minder mobiel bent. De vrijwillige vervoersdienst zorgt voor veilig vervoer en begeleidt de passagier tot op de plaats van bestemming. Het betreft gepland vervoer door vrijwilligers en een rit dient ruim van te voren worden aangevraagd.
Voor meer informatie klik hier.