Nieuws

Openinngstijden en spreekuren

Openingstijden:
ma t/m do 09.00u - 12.00u
Raadhuisplein 16, te Drunen.
Tel: 0416373670
Mail: infoheusden@contourdetwern.nl
Wilt u een consulent spreken? Kom dan naar het spreekuur van de wijkwinkel of maak een afspraak.
 
Wijkwinkel
Voor openingstijden wijkwinkel klik hier

Belastingaangifte 2017

26 maart, 2018

Via ZorgSaam Heusden snel én nauwkeurig uw belastingpapieren invullen

ZorgSaam Heusden heeft vrijwillige belastingadviseurs beschikbaar die belastingpapieren kunnen invullen voor inwoners van de gemeente Heusden. Ieder jaar volgen de belastingadviseurs een bijscholing zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen die inwoner is van de gemeente Heusden. Indien u aangifte doet met uw partner, mag uw bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan € 50.000,-. Voor alleenstaanden wordt het bedrag van € 35.000,- gehanteerd. Deze bedragen zijn gebaseerd op de toetsingsinkomens voor zorgtoeslag 2016.

Hoe werkt het?

Voldoet u aan de voorwaarden en bent u geïnteresseerd in belastingadvies dan kunt u contact opnemen via het Loket van ZorgSaam/ ContourdeTwern. Deze is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur. U dient zelf voor een machtigingscode te zorgen voordat u een afspraak maakt. Deze code is noodzakelijk voordat u gebruikt maakt van deze dienst. De code moet u dan ook meenemen. Zonder de code is het niet mogelijk. Wanneer dat niet zelfstandig lukt kun u bellen met 088-1236555.

In Drunen (Gemeentehuis) kunt u dagelijks terecht van 9.00 -12.00 uur. Voor Vlijmen (Wijkwindel in de Caleidoscoop) kan iedereen een afspraak maken op een donderdagochtend tussen 9.00-12.00 uur. Voor Heusden (Seniorensocieteit Kasteellaan 38) kunt u een afspraak maken op woensdagochtend tussen 9.00 – 12.00 uur. Wanneer u een afspraak maakt wordt er voor u een tijdstip aangewezen.

Mensen die niet mobiel zijn en niet in de gelegenheid zijn om naar het gemeentehuis te komen, kunnen een afspraak maken met de vrijwilligers en die bezoekt ze thuis.

Voor de goede orde: u blijft ten allen tijde zelf aansprakelijk voor het ingevulde belastingformulier. De vrijwillige belastingadviseurs en ContourdeTwern kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie nodig: 0416 – 373 670

Tips voor jonge mantelzorgers!

6 oktober, 2017

Voor jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!
Mantelzorg, wat is dat?
Een paar voorbeelden:
• Je zus heeft een spierziekte.
• Je vader is verslaafd aan bier.
• Je broer heeft kanker.
• Je moeder is vaak somber.
• Je broertje kan nooit rustig zijn.
In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Herken je dat? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.

klik hier voor meer informatie

Alzheimer Café Heusden

24 augustus, 2017

Alzheimer Café Heusden

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft.
Elke vierde donderdag van de maand.
Iedereen is welkom!
Om 19:30 uur gaat het café open, 20:00 uur aanvang van het programma, 21:30 uur einde van het programma, het café sluit uiterlijk om 22:00 uur.

 

Tuinklussers gezocht!

4 april, 2016

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met groene vingers! Vindt u het leuk om te tuinieren, gras maaien, onkruid te wieden bij ouderen die het zelf niet meer kunnen? Dan is Modus op zoek naar u!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen: info@modusheusden.nl of 0416-373670