Hulp bij boodschappen

Openinngstijden en spreekuren

Openingstijden:
ma t/m do 09.00u - 12.00u
Raadhuisplein 16, te Drunen.
Tel: 0416373670
Mail: infoheusden@contourdetwern.nl
Wilt u een consulent spreken? Kom dan naar het spreekuur van de wijkwinkel of maak een afspraak.
 
Wijkwinkel
Voor openingstijden wijkwinkel klik hier

Een helpende hand met de boodschappen.

Meestal worden de boodschappen gedaan door mantelzorgers en/of vrienden. Veel winkels bezorgen de telefonisch bestelde boodschappen thuis. Ook buren  zijn  dikwijls bereid boodschappen mee te brengen als zij zelf gaan winkelen. Wanneer familie, vrienden en buren niet willen of kunnen helpen, kunt U een beroep doen op de Boodschappendienst.

Voor wie is de boodschappendienst bedoeld ?
De Boodschappendienst is bedoeld voor inwoners van de gemeente Heusden die door een geestelijke of lichamelijke beperking niet in staat zijn zelfstandig boodschappen te doen. Voor  mensen die geen sociaal netwerk hebben en geen gebruik kunnen  maken van alternatieven zoals;
– Boodschappen thuis laten bezorgen door de supermarkt.
– Boodschappen bestellen via internet.
– Hulp vanuit familie/buren/kennissen.

Hoe werkt de boodschappendienst?
Een vrijwilliger gaat met de klant boodschappen doen. De dag en het tijdstip van de boodschappendienst wordt samen met de klant afgesproken. Wanneer de klant echt niet zelf mee kan, is het ook mogelijk dat de vrijwilliger alleen de boodschappen haalt.

Wat bedragen de kosten?
Voor de boodschappendienst wordt een vergoeding gevraagd van € 2,50 per keer. De vrijwilliger die voor u de boodschappen doet ontvangt een reiskostenvergoeding en is verzekerd.
Als u in het bezit bent van een Heusden Pas, hoeft u geen vergoeding te betalen. In dat geval betaalt de gemeente Heusden deze vergoeding voor u. De Heusden Pas biedt een tegemoetkoming voor mensen met een beperkt inkomen. Informatie over de Heusden Pas kunt u opvragen bij  de gemeente.

Terug naar vorige pagina? Klik hier