Ondersteuning voor mantelzorgers

Openinngstijden en spreekuren

Openingstijden:
ma t/m do 09.00u - 12.00u
Raadhuisplein 16, te Drunen.
Tel: 0416373670
Mail: infoheusden@contourdetwern.nl
Wilt u een consulent spreken? Kom dan naar het spreekuur van de wijkwinkel of maak een afspraak.
 
Wijkwinkel
Voor openingstijden wijkwinkel klik hier

Wat doet het steunpunt voor mantelzorgers?

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Het geven van mantelzorg is iets vanzelfsprekends, er is vaak geen keus. Dit neemt niet weg dat mantelzorgers soms tegen allerlei knelpunten aanlopen.

Individuele ondersteuning door spreekuur en huisbezoek
Heeft u een vraag op het gebied van mantelzorg? Loop dan binnen tijdens een van de inloopspreekuren van de wijkwinkel. Voor advies op maat kunt u ook contact opnemen met een consulent voor een huisbezoek. Samen met u en indien mogelijk de zorgvrager brengen we de situatie in kaart en zoeken we naar de beste oplossing.

Cursussen
Steeds meer mensen zorgen voor een ander. Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. Via een cursus leert u zaken in het juiste perspectief te zien, ontmoet u lotgenoten en wordt u ondersteund in uw rol als mantelzorger.

Waardering van mantelzorgers
De gemeente Heusden waardeert het werk dat mantelzorgers doen. Het steunpunt heeft de opdracht van de gemeente om diverse waarderingsactiviteiten op te zetten. Voor deze waardering hebben wij uw gegevens nodig.

Wilt u meer informatie over één van de activiteiten of wilt u zich laten registreren, klik hier om uw gegevens door te geven.